ANGELUSINSTITUUT SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

De bouw van een passieve nieuwe  kleuter- en basisschool voor 440 kinderen en een kinderopvang voor 40 kinderen. De inrichting wordt volledig ontwikkeld binnen de inzichten van ‘Educare’ waarbij de drempel tussen de verschillende leeftijdsgroepen geminimaliseerd wordt en ‘zorg’ en ‘leren’ samen vloeien.

Het ontwerp van het gebouw baseert zich op een rationele indeling van de ruimten en een maximaal gebruik van de beschikbare vierkante meter door het kinderdagverblijf en school in één gebouw te groeperen. Dit resulteert in een compact gebouw met een eenvoudige structuur en heldere indeling. De logische invulling wordt gecreëerd door een grote repetitiviteit van klaslokalen en een rechtlijnige structuur.

Het gebouw heeft een eenvoudig en sobere uitstraling mede door het gebruik van duurzame, onderhoudsarme en eerlijke materialen. Bijkomende behandelingen en geschilderde afwerkingen worden bewust vermeden om ook in de toekomst het onderhoud te beperken.