DONATUS MERCHTEM

Een volgende fase van het masterplan voor de St-Donatusschool te Merchtem wordt ingezet. Het betreft de bouw van een nieuw gebouw op de speelplaats dat plaats zal bieden aan vier nieuwe klaslokalen. Op deze manier krijgt de school een capaciteitsverhoging. Omwille van financiering zal het gebouw in twee fase worden gebouwd. Het volume wordt ingeplant aan de rand van de speelplaats, enerzijds gericht naar de natuur rond de beek, anderzijds met de toegang aan de speelplaats. Door de waterproblematiek op de site bij hevige regenval, wordt beslist om het volume op te hogen, zodat de binnenpas minstens een halve meter boven speelplaatsniveau uitkomt. Op deze manier is er geen risico op overstroomde klassen. Qua materialisering sluit het gebouw aan bij de natuurtoets rondom de beek: houten planken als gevelbekleding in combinatie met zwart buitenschrijnwerk. De klaslokalen kunnen telkens per 2 gekoppeld worden, om op deze manier vernieuwende vormen van lesgeven toe te laten. De gang is extra breed, om andere activiteiten dan circulatie te kunnen laten plaatsvinden.