LOVELD SCHEPDAAL

Het nieuwbouwproject LOVELD is ontwikkeld op een hellend terrein gelegen tussen de bestaande sociale woningen en een hoger gelegen wijk met vrijstaande private woningen. De oriëntatie en de hellingen op het terrein zijn bepalend geweest voor de inplanting van de bouwvolumes, loodrecht op de Potaarde- en de Sikkelstraat. Door deze oordeelkundige inplanting wordt het glooiende landschap mee opgenomen in het ontwerp en ontstaan er zachte assen voor voetgangers, welke aansluiten op bestaande circulatieassen.

Door deze inplanting genieten alle woningen tevens van een aangename oost-west oriëntatie. Door het hoogteverschil tussen beide straten kan de ondergrondse parkeergarage op een eenvoudige manier onder de hoogst gelegen woningen worden geschoven en is zo eenvoudig toegankelijk via de lager gelegen rijweg.

Het project bestaat uit een 40-tal gestapelde eengezinswoningen (één of twee slaapkamers), welke per 4 of per 6 geschakeld worden tot eenvoudige bouwvolumes die trapsgewijs de helling van het terrein mee volgen.

Elke woning is afzonderlijk toegankelijk op het gelijkvloers of via een private buitentrap. Gelijkvloerse woningen beschikken over een private tuin, woningen op verdieping hebben het genot van een ruim en goed georiënteerd privé-terras.