OUD GEMEENTEHUIS TILDONK

Het oud gemeentehuis van Tildonk werd gerenoveerd en verbouwd tot 3 appartementen. Het krijgt tevens een jonge buur bestaande uit 4 nieuwbouwappartementen. Het oud gemeentehuis ligt in een beschermd dorpsgezicht. Bij de nieuwe indeling werd de bestaande draagstructuur gerespecteerd. Er bevindt zich een gelijkvloerse woning met tuin en terras aan de achterzijde, en twee duplexwoningen. De inkom van de woning is de hoofdingang van het voormalige gemeentehuis. Zo blijft de typologie van het bestaande bouwvolume behouden. De woonruimten bevinden zich aan de zuidelijk gerichte straatzijde, de slaapkamers aan de achterzijde. De duplexwoningen hebben hun toegang via een nieuwe trap achteraan het gebouw. De woonruimten bevinden zich op nivo 1 en de slaapkamers onder het schuine dak. Het nieuwbouwvolume bevat één woning met tuin op het gelijkvloers en drie duplexappartementen met terras op de verdieping. Leefruimtes van de gelijkvloerse woning zijn naar de tuinzijde gericht, slaapkamers naar de voorzijde. De twee duplexwoningen links hebben slaapkamers op nivo 1 en een leefruimte met zuidgericht terras aan de straatzijde op nivo 2. De duplexwoning rechts heeft een leefruimte op nivo 1 gekoppeld aan een terras en slaapkamers op nivo 2. Door de terrassen vooraan uit het bouwvolume uit te sparen, ontstaat een afwisselend gabarit. Het volume kraagt uit over een parkeerstrook met 4 autostaanplaatsen. aan de straatzijde.