TRANSFOSITE ZWEVEGEM

Een smal, langwerpig braakliggend terrein aan de rand van een historische industriële site “Transfosite” in Zwevegem wordt herbestemd tot een rustige, groene woonzone met een mix van 14 woningen en 10 appartementen, in het kader van een breder herbestemmings –en opwaarderingsproject. Er zijn 3 duidelijke bewegingen qua inplanting : 1. Vervolledigen van de P. Ferrardstraat, 2. Een langgerekt volume als nieuwe façade voor de Transfostraat en 3. Twee overgangsvolumes naar het achterliggende weefsel.

De configuratie van de volumes heeft een uitgesproken identiteit die gebaseerd is op voorkomende typologieën uit de omgeving. Daarenboven werd de footprint gereduceerd en de groene open ruimte gemaximaliseerd. Het project refereert op een hedendaagse manier naar het industriële verleden en wordt opgeladen met allerlei duurzame concepten die het geheel tot een sterke speler maakt in een nieuw te ontwikkelen zone.