TWEEMONTSTRAAT 1

Een leegstaand en vervallen pand in de volkse Kronenburgwijk in Deurne-noord wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw van 11 appartementen. Het gebouw werd ontworpen als overgang tussen de lage, iets naar achter gelegen woningen aan de linkerzijde en de hogere bebouwing aan de rechterkant. Het gebouw telt 8 appartementen met 2 slaapkamers , 2 duplexappartementen en 1 appartement met 1 slaapkamer. Elk appartement is voorzien van een individuele buitenruimte. Het appartement op de gelijkvloers beschikt over een private afgesloten tuin. De overige groene buitenruimte wordt ingericht als een gemeenschappelijke tuin toegankelijk voor alle bewoners. De inkomzone, geaccentueerd door een dubbelhoge insnijding op de hoek van het gebouw, geeft een doorgang en doorzicht naar de achterliggende gemeenschappelijke groenzone. In deze overdekte buitenruimte bevinden zich ook de fietsenstalling en huisvuilberging.