VAN BLADELSTRAAT HERENT

Dit gebouw herbergt 13 appartementen en gaat, inzake functionaliteit en materiaagebruik, in dialoog met het naastliggende project. Er wordt gekozen voor duurzame materialen die weinig onderhoud vergen zoals baksteen, dakpannen, gelakt aluminium, gegalvaniseerd staal. Op technisch vlak worden ecologische principes naar voor gebracht zoals hergebruik van regenwater dat opgevangen wordt van de dakvlakken en plaatsen van zonnecollectoren en zonneboilers voor voorverwarming van sanitair warm water.

De raamopeningen van het gebouw zijn afgestemd op de bezonning van de appartementen. Elk appartement heeft een deels inpandig terras behalve de 2 uiterste op elke verdieping, die een terras aan het gebouw hebben. Er zijn twee ruime fietsen- bergingen, zowel in als naast het gebouw. De ondergrondse parkeerruimte biedt plaats voor 17 wagens. De bestaande haag schermt de parkeerplaatsen langs de Van Bladelstraat en het gebouw van elkaar af zodat er op een subtiele manier een semi private zone onstaat.

Foto’s © Dominique Van Huffel