WONING DK

Dit project betreft de verbouwing en uitbreiding van een bestaande woning. Op de site staat vandaag een eengezinswoning met 5 slaapkamers en een vrijstaande garage achteraan de tuin. Door de fysieke beperking van de dochter is het praktisch niet meer haalbaar om de slaap- en badkamer op de verdieping te gebruiken en wordt een slaap/leefruimte op het gelijkvloerse niveau een noodzaak. Daarom wordt een uitbreiding voorzien op het gelijkvloerse niveau.

Het belangrijkste uitgangspunt is om op een duurzame manier een flexibele ruimte te creëren, waar zij voldoende privacy heeft. Er wordt gekozen om binnen de voorziene bouwzone en in het verlengde van de bestaande woning een nieuwbouwvolume te plaatsen.  Het bestaande en nieuwe bouwvolume zal door een transparante hal worden verbonden, om de connectie tussen bestaande woonkamer en nieuwe leef- en slaapruimte te garanderen.